Following the completion of a 2010 feasibility study, WTS was selected for this high profile 4,500 square foot addition and renovation to the main entry of York Technical College’s first building, Building C. Replacing outmoded, windowless classrooms with a row of state-of-the-art classrooms, convergence lab and lecture space, the addition put the latest technologies and pedagogical trends “on display” as the College celebrated its 50th anniversary in 2014.

The primary challenge of this project was two-fold: to design a code-compliant addition to a building that already significantly exceeded current code in size, and to renovate and expand a building that was to remain fully occupied. To that end, documents were developed to provide safe temporary egress through otherwise occupied space, and to assign temporary space to displaced functions during construction.

Join Our Newsletter!